15 Ocak 2011 Cumartesi

Vektör Sanatý, Vektor Art Nedir?, Vektör Art Nasýl Yapýlýr?

Vektör Art freehand, illustrator ya da photoshop kullanarak yapýlabilir . Tabi ki Vektör Art' a baþlamadan önce Vektör Art'ýn ne olduðuna kýsaca deðinmemiz gerekebilir. Vektör Art koordinatlarla iki boyutlu objeler tasarlama sanatýdýr. Renk ve koordinat tanýmlamada verdiðiniz detaylar yaptýðýnýz Vektör Art'ýn kalitesini ortaya koyar.

Vektör Art'ta en çok kullanacaðýnýz araç hangi programý kullanýrsanýz kullanýn . Adobe Photoshop yada Illustrator daki Pen tool veya diðer programlar için pen tool' a eþdeðer araçlar olacaktýr.
Ýlk kez pen tool'u kullanacaklar için pen tool'un kullanýmý zor gelebilir. Bu aracý kullanma yeteneðiniz Vektör Art'taki baþarýnýzý da büyük oranda etkiler.
Pen tool hakkýnda da bilgiedindikten sonra biraz internetten faydalanarak çeþitli kaynaklardan Vektör Art ile yapýlmýþ imajlara ve yapým aþamalarýna bakabiliriz.

Bir Baþka Vektör Art Örneði

Örnek Vektör Uygulamasý
Bunun gibi fotoðraflardan baþlamak yerine daha basit fotoðraflardan da baþlayabilirsiniz.baktabul
Vektör Art'ýn kalitesini belirleyen ögelerden birinin detaylar olduðunundan bahsetmiþtik. burada göreceðiniz örnekteki gibi detaylý çalýþmalar fotoðraf kalitesine yakýn vektörler elde etmenizi saðlayabilir. Örnekte 316 layer kullanýlmýþ ve 16 saat boyunca detaylarla uðraþýlmýþ.

Kalite detaylarda gizli

- Vektör Artý'n kullaným alanlarý ise çok geniþ. Günlük hayatýmýzda her gün defalarca karþýlaþtýðýmýz bu sanat tiþört baskýlarýnda,çeþitli sanal karakterlerin yapýmýnda ürün logolarýnda (örneðin nasa ,coca cola , pepsi vs... ) internet sitelerinde , genellikle flash aðýrlýklý tasarýmlarda kullanýlabiliyor. Kullaným alanlarýný artýrmak mümkün. Sadece sanat özelliði taþýdýðý için de yapýlabilir.

                                                                             http://www.baktabul.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder